دانشنامه حضور و غیاب نانوواچ
در اینجا تعدادی از کلمات کلیدی و مفاهیم کاری مطرح در نرمافزار حضور و غیاب نانوواچ را به شما توضیح میدهیم.
کسب و کار
کسب و کار
اجتماعی از حداقل دو نفر است که به صورتی با هم همکاری میکنند. همچنین در مقیاس بالا یک سازمان است که برای فراهم کردن کالا، خدمات یا هر دو به مشتری ایجاد شدهاست.
صاحب کسب و کار
صاحب کسب و کار
مدیرعامل یا هر شخصی که به عنوان صاحب سازمان یا شرکت در نظر گرفته میشود و حق تصمیمگیری نهایی را در مجموعه دارا میباشد.
شیفت کاری
شیفت کاری
مشخص نمودن روزها و زمانبندی کاری پرسنل در طول یک ماه کاری را شیفت یا نوبت کاری گویند.
زمانبندی
زمانبندی
مدت زمان و بازههای زمانی کاری هر فرد در طول یک شیفت کاری را زمانبندی گویند.
پرسنل
پرسنل
کارکنان یا پرسنل یک مؤسسه یا شرکت به گروه یا افرادی گویند که در استخدام آن مؤسسه بوده و میتوانند به ازای کار خود دستمزد دریافت کرده یا نکنند.
کارکرد
کارکرد
همانگونه که ماده ۵۱ قانون کار نیز به آن تصریح دارد، کارکرد در این قانون مدت زمانی است که پرسنل نیرو یا وقت خود را به منظور انجام کار در اختیار کارفرما قرار میدهد، از طرفی مدت مجاز این کارکرد در طول ماه ۱۷۶ ساعت میباشد.
کارکرد در نانوواچ
کارکرد در نانوواچ
مقدار کارکرد در سامانه آنلاین حضورغیاب نانوواچ همواره برابر است با کل زمانی که پرسنل کار انجام داده شامل کارکرد عادی شیفت، اضافه کاری و ماموریت است، که این کارکرد شامل تمامی حالتهای تردد ماندد دورکاری، رهگیری موقعیت جغرافیایی، سیگنال وای-فای و... میباشد، لازم به ذکر است که میزان مرخصیها در این مقدار محاسبه نمیشود.
کسرکار در نانوواچ
کسرکار در نانوواچ
مقدار کسرکار در سامانه آنلاین حضورغیاب نانووچ برابر است با کل زمانهایی که که یک فرد باید در محل کار حضور میداشته و نداشته شامل غیبت، تاخیر و تعجیل.
مرخصی استحقاقی
مرخصی استحقاقی
عبارت است از حقی که برای کارگر در ترک کار برای روزهای غیرتعطیل در نظر گرفته شده است. طبق ماده ۶۴ قانون کار، مدت مرخصی استحقاقی سالانه برای یک کارگر در مجموع یک ماه در نظر گرفته شدهاست. این رقم به صورت ماهانه معادل ۲/۵ روز خواهد بود.
مرخصی استعلاجی
مرخصی استعلاجی
این مرخصی به منظور بهبود بیماری به کارگر تعلق می گیرد. تفاوت عمده این مرخصی با نوع استحقاقی آن در این است که در این حالت پرداخت کننده مزد ایام بیماری، سازمان تامین اجتماعی، و نه کارفرما خواهد بود. در این حالت بیمار باید با مراجعه به شعب درمانی سازمان تامین اجتماعی مراحل قانونی را برای دریافت حقوق سپری کند. بر اساس ماده ۷۴ قانون کار مدت ایام بیماری که به تایید سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد، جزو سوابق کار و بازنشستگی کارگر منظور خواهد شد.
مرخصی بین تعطیلی
مرخصی بین تعطیلی
گاهی برای مثال بعد از تعطیلی جمعه یکشنبه و دوشنبه هم تعطیل رسمی اعلام میشود و شاغل تمایل دارد که شنبه را هم از تعطیلی کاری استفاده کند در صورت انجام این کار علاوه بر روز شنبه وی روزهای یکشنبه و دوشنبه هم که تعطیل رسمی بوده است جزو مرخصی استحقاقی فرد محسوب شده و از آن کسر میشود. که اصلاحا در قانون مرخصی بین التعطیلی گفته میشود.
مرخصی ساعتی
مرخصی ساعتی
مرخصی ساعتی بخشی از مرخصی استحقاقی بوده و از میزان ان کسر میشود و فرد برای برخی کارهای روزانه از آن استفاده میکند و در کارگاهها و شرکت های مختلف متفاوت است در برخی شرکت ها دو ساعت و برخی دیگر تا ۵ ساعت و حتی ۶ ساعت در روز هم مجاز می باشد . این نوع تعطیلی کاری می تواند انقدر زیاد شود که تمام مرخصی استحقاقی ماهانه را مصرف کند و در پایان ماه دیگر چیزی از تعطیلی کاری نماند.
کارکرد در مرخصی
کارکرد در مرخصی
زمانی که فردی مرخصی گرفته و در محل کار خود حضور پیدا میکند، کارکرد در مرخصی روی میدهد.
ماموريت
ماموريت
عبارت است از محول كردن شغل يا وظيفهای موقت برای مدت و كار معين به يكی از کارکنان در محدوده یا خارج از محل جغرافيايی خدمت وی.
ماموریت روزانه
ماموریت روزانه
اعزام کارکنان و کارمندان به خارج از شرکت ، جهت انجام امور مربوط به شرکت اگر به مدت یک روز یا بیشتر طول بکشد، مأموریت روزانه محاسبه می شود و طبق قانون علاوه بر حقوق روزانه ، فوق العاده ماموریت نیز به آن تعلق میگیرد.
ماموریت ساعتی
ماموریت ساعتی
اعزام کارکنان به خارج از شرکت، جهت انجام امور مربوط به شرکت اگر کمتر از یک روز باشد، مأموریت ساعتی محاسبه می شود، که اگر در ساعت موظفه کاری باشد، جزو کارکرد بوده و اگر در غیر ساعت موظفه باشد، معمولا اضافه کاری به آن تعلق میگیرد.
حداقل اضافه کار
حداقل اضافه کار
حداقل زمان مورد نیاز جهت به حساب آمدن اضافه کار. به عنوان مثال اگر ساعت پایان کار ۱۶:۰۰ باشد و حداقل اضافه کار نیز ۳۰ دقیقه تعیین شود. اگر یکی از کارمندان ساعت ۱۷:۲۹ از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت خروج کند ، برای این کارمند اضافه کاری محاسبه نخواهد شد.
حداکثر اضافه کار مجاز
حداکثر اضافه کار مجاز
حداکثر زمان مجاز جهت ثبت اضافه کاری. به عنوان مثال ساعت پایان کار ۱۶:۰۰ و حداکثر اضافه کاری در یک روز ۲ ساعت تعریف شده است، اگر شخصی ساعت ۲۰ از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت خروج کند، با اینکه ۴ ساعت اضافه در محل کار حاضر بوده ولی برای او فقط ۲ ساعت اضافه کاری در آن روز محاسبه خواهد شد.
تعجیل
تعجیل
مدت زمانیکه شخص پیش از ساعت پایان کار، محل کار خود را ترک کند، تعجیل می گویند. به عنوان مثال در صورتیکه ساعت پایان کار ۱۶:۰۰ بوده و فرد مورد نظر بدون مجوز در ساعت ۱۵:۴۵ دقیقه خروج خود را از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت کند، ۱۵ دقیقه برای این کارمند تعجیل ثبت خواهد شد.
تاخیر
تاخیر
مدت زمانیکه شخص پس از ساعت شروع کار ، در محل کار خود حضور یابد ، تأخیر گفته می شود. به عنوان مثال ساعت شروع کار در یک شرکت ساعت ۹:۰۰ صبح است . کارمندی در ساعت ۹:۲۴ دقیقه ورود خود را از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت می کند. برای این شخص در آن روز ۲۴ دقیقه تأخیر منظور میشود.
کسر کار
کسر کار
به مجموع مدت زمانی که کارمندی در شیفت کاری خود بدون مجوز در محل کار خود حضور نداشته باشد، کسر کار می گویند. به عبارت دیگر کسر کار = مجموع تأخیر و تعجیل می شود، البته ممکن است شخصی پس از ثبت ورود و حضور چند ساعت در محل کار خود، بدون مجوز از شرکت خارج شده و پس از طی زمانی دوباره وارد شرکت شود که به این بازه زمانی نیز کسر کار میگویند.
غیبت
غیبت
عدم حضور در شیفت و زمان کاری خود در محل کار بدون هماهنگی و ثبت درخواست مرخصی، غیبت حساب شده و برابر قانون شامل کسر از حقوق میشود. مگر در موارد استثنا که در قانون ذکر شده است.
تاخیر مجاز
تاخیر مجاز
حد مجاز ارفاقی جهت ثبت ورود میزان زمانی است که پرسنل مجاز به ثبت تردد بعد از ساعت ورود می باشند تا برای آنها تاخیر ثبت نشود. به عنوان مثال اگر ساعت ورود در یک شرکت ۸:۳۰ بوده و حد مجاز ورود نیز ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شود ، اگر کارمندی تا ۸:۴۵ ورود خود را ثبت کند، برای وی تأخیری ثبت نمی شود، اما اگر شخص ۸:۴۶ و بعد از آن از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت ورود کند،برای او ۱۶ دقیقه و یا بیشتر تأخیر منظور خواهد گردید.
تعجیل مجاز
تعجیل مجاز
حد مجاز ارفاقی جهت ثبت خروج میزان زمانی است که پرسنل مجاز به ثبت تردد قبل از ساعت خروج می باشند تا برای آنها تعجیل ثبت نشود. مثلا اگر ساعت خروج در یک شرکت ۱۶:۰۰ بوده و حد مجاز خروج نیز ۱۵ دقیقه در نظر گرفته شود. اگر شخصی تا ۱۵:۴۵ خروج خود را از طریق دستگاه حضور و غیاب ثبت کند، برای وی تعجیل ثبت نخواهد شد، اما اگر شخص ۱۶:۴۴ و قبل از آن ثبت خروج کند، ۱۶ دقیقه تعجیل و یا بیشتر برای او ثبت میشود.
نقص تردد
نقص تردد
تعداد روزهایی که امکان محاسبه کارکرد به علت عدم ثبت تردد کافی وجود ندارد، به عنوان نقص تردد گزارش میشود. برای نمونه فردی روز دوشنبه هنگام خروج یا ورود از شرکت ساعت تردد خود را ثبت نمیکند. در نتیجه این شخص یک نقص تردد دارد.
پروفایل
پروفایل
قسمتی برای دیدن اطلاعات کامل کاربر و مدیریت قسمتهای مختلف اپلیکیشن است.
کاربر
کاربر
منظور از کلمه کاربر شخصی است، که از اپلیکیشن نانوواچ استفاده میکند، به طور مثال پرسنل، اپراتور، ادمین و صاحب کسب و کار.
دسترسی صاحب کسب و کار
دسترسی صاحب کسب و کار
این شخص به تمامی تنظیمات و قابلیتهای اپلیکیشن نانوواچ مانند مدیریت پرسنل، روشهای ثبت تردد، شیفتها، تقویمهای کاری و همچنین تایین سطح دسترسی پرسنل مانند ادمین، اپراتور و پرسنل را نیز دارد.
دسترسی ادمین
دسترسی ادمین
این دسترسی کاملا مشابه صاحب کسب و کار میباشد، فقط نمیتواند دسترسی صاحب کسب و کار را از اپلیکیشن حذف یا کاهش دهد.
دسترسی اپراتور
دسترسی اپراتور
این دسترسی مناسب برای حسابدار مجموعه میباشد چون با داشتن این دسترسی میتواند گزارشهای ورود و خروج پرسنل مشاهده و جهت محاسبه کارکرد و پرداخت حقوق استفاده کند.
دسترسی ویرایشگر
دسترسی ویرایشگر
این دسترسی در زمانی اسفاده میشود که نیاز باشد فردی که از قبل دسترسی اپراتور دارد بخواهد ترددها و درخواستهای پرسنل را ویرایش کند.
دسترسی پرسنل
دسترسی پرسنل
پرسنل فقط توانایی ثبت انواع درخواست مانند مرخصی، ماموریت و ثبت تردد را دارند، و به هیچ کدام از تنظیمات دیگر دسترسی ندارند، و فقط میتوانن کارکرد خود را مشاهده کنند.
دسترسی پرسنل محدود
دسترسی پرسنل محدود
پرسنل فقط توانایی ثبت انواع درخواست مانند مرخصی، ماموریت و ثبت تردد را دارند، و به هیچ کدام از تنظیمات دیگر دسترسی نداشته و نمیتوانند کارکرد خود را مشاهده کنند.
گزارش
گزارش
قسمتی برای نشان دادن اطلاعات کلی مثل ترددها، درخواستها و... میباشد، که برای مدیران سازمانها و منابع انسانی سازمانها بسیار مهم میباشد. به عنوان نمونه مدیران میتوانند تردد پرسنل، درخواستهای پرسنل، کارکرد روزانه پرسنل و کارکرد دورهای پرسنل را دیده و جهت ارتقای سازمان خود از آن استفاده کنند.
تنضیمات کسب و کار
تنضیمات کسب و کار
قسمتی از نرمافزار میباشد که مدیران سازمانها به آن دسترسی داشته و شامل قسمتهای بسیار مهم برای مدیریت پرسنل، روشهای ثبت تردد،بازههای زمانی، شیفتها و... میباشد.
روشهای ثبت تردد
روشهای ثبت تردد
فرآیندی که در طی آن اطلاعات تردد پرسنل ثبت و مورد پردازش قرار میگیرد. در دنیای امروز روشهای متنوعی برای کنترل و پیگیری تردد پرسنل و ساعات کاری آنها وجود دارد، از قبیل اسکن چشم، اثر انگشت، کارتهای هوشمند و وسیلههای هوشمند مانند تلفن همراه، ساعت هوشمند و... را اشاره کرد.
ثبت تردد
ثبت تردد
فرآیندی که در طی آن پرسنل اقدام به ثبت زمان و تاریخ ورود یا خروج خود مینمایند. مثل انگشتزنی یا کارتزنی و..
درخواستها
درخواستها
قسمتی است برای ثبت و پردازش انواع درخواستهای پرسنل مانند: مرخصی و ماموریت و...
کارتابل
کارتابل
این قسمت مخصوص مدیران میباشد، و شامل درخواستهای پرسنل مانند مرخصی، ماموریت و... است. که مدیران میتوانند آنها را تایید یا رد کنند.
بازههای زمانی
بازههای زمانی
منظور از بازههای زمانی ساعت شروع و پایان کار و تاخیر و تعجیل مجاز پرسنل در یک روز کاری میباشد. که یک کسب و کار میتواند به تعداد نامحدود بازه زمانی برای پرسنل خود تعریف کند.
شیفتها
شیفتها
منظور تمام شیفتهای کاری پرسنل یک کسب و کار است، که هر کسب و کار میتواند به تعداد نا محدود شیفت کاری برای مجموع خود تعریف کند.
گروههای کاری
گروههای کاری
در هر شرکت یا سازمان گروههای کاری مانند: گروه مدیران، گروه فنی، گروه حسابداری و... وجود دارد، که پرسنل میتوانند عضو یکی از آنها باشند. و هر گروه باید حداقل یک سرپرست داشته باشد که درخواستهای پرسنل آن گروه مانند مرخصی و ماموریت را تایید کند.
واحدهای کاری
واحدهای کاری
این گزینه برای تقسیم بندی پرسنل جهت دریافت گزارشهای شخصی سازی شده بر اساس نیازهای سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
تقویمهای کاری
تقویمهای کاری
هر مجموعه میتواند برای خود تعطیلاتی در طول ماه در نظر بگیرد، به عنوان مثال بعضی از مجموعهها شنبه تا پنجشنبه هر هفته فعالیت میکنند، یا بعضی از مجموعه ها فقط ۱۵ روز در ماه فعالیت دارند.
سیاستهایی سازمانی
سیاستهایی سازمانی
هر مجموعه میتواند برای مرخصی، اضافه کاری و روال ارسال درخواستها قوانین مخصوص به خود را داشته باشه که این موضوع در سیاستهای سازمانی تعریف میشود.
موبایلهای متصل
موبایلهای متصل
هر فرد میتواند چندین سیم کارت و تلفن همراه داشته باشد، در این قسمت کارفرما میتواند تمامی موبایلهای متصل به حساب هر فرد را مشاهده نماید و دسترسی هر کدام را تغییر دهد.
مرزبان
مرزبان
قابلیتی برای تایین یک شعاع کاری مشخص برای پرسنل که در صورت ورود و خروج به آن ناحیه برای پرسنل تردد ثبت گردد.